صفر تا صد مهمترین نکات درباره ثبت شرکت در ترکیه
سرمایهگذاری در کشورهای دیگر، راهکاری است که استفاده از آن این روزها بسیار رایج شده است. با توجه به کاهش شدید ارزش پول ایران، بسیاری از مردم به دنبال سرمایهگذاریهای بزرگتر و مطمئن تری هستند. سرمایهگذاریهایی که بتواند سود و منافع خوبی را داشته باشد و مزایای دیگری را نیز با خود به همراه آورد. در این میان ترکیه به عنوان کشوری نزدیک و همسایه ایران، گزینه خوبی برای سرمایهگذاری است.
یکی از اصلیترین راهکارهای سرمایهگذاری در کشور ترکیه، ثبت شرکت در ترکیه است. ثبت شرکت در ترکیه به عنوان یک کسب و کار در این کشور شناخته میشود. راهکاری که میتواند مزایای بسیاری در کنار سودآوری به همراه داشته باشد. در صورتی که به دنبال ثبت شرکت در ترکیه هستید و میخواهید به سراغ راهاندازی یک کسب و کار در این کشور بروید، لازم است تا اطلاعات بیشتری را داشته باشید. اطلاعاتی که در ادامه و با همراهی با ما میتوانید به آن دست پیدا کنید و از آن بهره لازم را ببرید.
مراحل مختلف و روند کلی ثبت شرکت در ترکیه
در اولین قدم برای آن که به سراغ ثبت شرکت در ترکیه بروید، لازم است تا نسبت به مراحل مختلف آن آگاهی کافی و کاملی را داشته باشید. با دانستن مراحل مختلف ثبت شرکت در ترکیه، توانایی خواهید داشت تا هر مرحله را به خوبی پیش ببرید. به این ترتیب سرعت و روند کار شما برای ثبت شرکت در ترکیه نیز افزایش خواهد یافت. این مراحل ثبت شرکت عبارت است از:
- ترجمه رسمی و اصولی تمامی مدارک شرکای شرکت به زبان ترکی و به تایید رساندن ترجمههای انجام شده در اداره ثبت احوال ترکیه
- انتخاب حسابدار رسمی ترک زبان برای شرکت
- تنظیم اساسنامه شرکت به زبان ترکی براساس نوع شرکت انتخاب شده برای ثبت در ترکیه
- تکمیل فرمهای مخصوص برای تاسیس یک شرکت
- دریافت کد مالیاتی یا شماره مالیات برای تمامی سهامداران شرکت از اداره مالیات و خزانه داری ترکیه
- مراجعه به اتاق بازرگانی و تکمیل کردن فرمهای مخصوص اتاق بازرگانی
- تنظیم کردن قراردادهای مرتبط با اعلام آدرس شرکت در اتاق بازرگانی (فرم تعهد)
- دریافت کارت بازرگانی برای شرکت
- ثبت امضای رسمی مدیرعامل شرکت در اداره ثبت اسناد
- گرفتن تاییدیه برای اساسنامه شرکت در اداره ثبت اسناد و دفتر رسمی کشور ترکیه
- افتتاح کردن حساب بانکی به نام شرکت در یکی از بانکهای معتبر ترکیه
- واریز حدود یک چهارم سرمایه شرکت به حساب مربوطه
- چاپ مشخصات شرکت در روزنامههای اصلی ترکیه
- تنظیم اجازه نامه برای شرکت و اعلام آن به اداره مالیات برای اعزام بازرس
- چاپ روزنامه رسمی برای شرکت خود
- دریافت شماره مالیات شرکت از دفتر مربوطه (ورگی لوحاسی)
- دریافت مجوز دفتر حسابداری و تایید آن برای گشایش آنها
- معرفی یک مشاور مالی رسمی برای شرکت خود
انواع مختلف ثبت شرکت در کشور ترکیه
زمانی که به دنبال ثبت شرکت در ترکیه هستید، بایستی نوع شرکت خود را تعیین کنید. در کشور ترکیه برای ثبت شرکت خود روشهای مختلفی را دارید. هریک از این روشها مزایا و معایبی را دارد که به عنوان ویژگیهای آن شناخته میشوند. از همین رو در صورتی که به دنبال ثبت شرکت خود هستید، با داشتن اطلاعاتی درباره هریک از انواع ثبت شرکت، میتوانید نوع شرکت مورد نظر خود را انتخاب کنید.
این مرحله به شما کمک خواهد کرد تا مراحل ثبت شرکت را به صورت دقیقتر و کاملتری پیش ببرید. به این ترتیب و در نهایت نیز، نتیجه بهتری را از مسیر ثبت شرکت به دست خواهید آورد و میتوانید سود مناسبی را از ثبت شرکت در ترکیه برای خود به ارمغان آورید. اصلیترین انواع ثبت شرکت در ترکیه عبارت است از:
1. شرکت با مسئولیت محدود
یکی از انواع ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان، ثبت شرکت به صورت لیمیتد یا مسئولیت محدود است. در زمان ثبت شرکت به صورت مسئولیت محدود، مسئولیت سرمایهداران براساس میزان سرمایه اعلام شده، مشخص میگردد. به این ترتیب، میزان مسئولیت در این نوع از شرکتها به صورت مساوی و برابر نخواهد بود. از همین رو در نهایت میزان سود، درآمد، ضرر و زیان و حتی مالیات پرداختی نیز در این شرکتها براساس میزان سهام افراد از شرکت حساب خواهد شد.
باید بدانید که در صورتی که در زمان شروع فعالیت و تجارت کاری خود، بیش از یک نفر هستید، لازم است تا شرکت را به صورت محدود ثبت کنید. حداقل هزینه مورد نیاز برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود یا لیمیتد در کشور ترکیه چیزی در حدود 10 هزار لیر برآورد می شود.
2. ثبت شرکت شخصی در ترکیه
راهکار پرطرفدار دیگر برای ثبت شرکت در ترکیه، ثبت شرکت به صورت شخصی است. اگر کسب و کاری دارید که آن را به تنهایی پیش میبرید، بهتر است تا ثبت شرکت خود را به صورت شخصی در ترکیه داشته باشید. در این نوع از شرکت، تنها یک نفر مدیرعامل و سهامدار شرکت است. هزینه نگهداری و تاسیس آن کمتر از دیگر انواع شرکت است و چیزی در حدود 2800 تا 4000 لیر برآورد میشود.
3. شرکت سهامی
برای ثبت شرکت به صورت سهامی خاص یا عام، لازم است تا شرکت خود را با اسم حداقل 5 شخص حقیقی و حقوقی ثبت کنید. در این شرکتها برخلاف شرکت مسئولیت محدود، سهامی به صورت مساوی تقسیم شده و هر فرد به اندازه سهم مساوی خود در تمامی موضوعات شرکت سهیم است. تنها تفاوت بین شرکتهای سهامی عام و خاص تعداد سهامداران آن است. در شرکتهای سهامی عام، تعداد سهامداران بیش از 250 نفر است. این در حالی است که شرکتهای سهامی خاص کمتر از 250 نفر سهامدار دارند.
4. شرکت مختلط
شرکت مختلط به عنوان یکی از انواع شرکتهای دیگر برای ثبت شرکت در ترکیه است که کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. در این مدل از ثبت شرکت، یک یا چند نفر مشخص، ضامن تمامی وامها هستند. این افراد دارای سهم مشخصی بوده و مسئولیت بیشتری را از دیگران دارند.
5. شرکت تضامنی
شرکت تضامنی را میتوان نوعی از ثبت شرکت در ترکیه دانست که تحت یک اسم مخصوص، بین دو یا چند شخص حقیقی با مسئولیت تضامنی به ثبت میرسد. در این شرکتها تمامی افراد درگیر سود و زیان هستند و به یک اندازه از آن سهم دارند.
هزینه تمام شده برای ثبت شرکت در کشور ترکیه
زمانی که به دنبال راهاندازی یک کسب و کار در ترکیه هستید، حتما میزان هزینه آن برای شما یک دغدغه خواهد بود. اگر در خصوص ثبت شرکت در ترکیه نیز این دغدغه را دارید، باید بدانید هزینههای تمام شده به موارد بسیاری بستگی دارد. برای آن که یک شرکت در ترکیه به ثبت برسد، هزینه تمام شده آن در درجه اول بستگی به نوع شرکت دارد. همانطور که خواندید، ثبت شرکت در ترکیه میتواند به روشهای مختلف و متعددی انجام شود. هریک از این روشها هزینه متفاوتی را از دیگری دارد. از همین رو پس از مشخص کردن نوع ثبت شرکت، تا حدودی هزینه شما تعیین خواهد شد.
از طرفی دیگر باید توجه داشته باشید که این هزینه روزبهروز در حال تغییر است و ممکن است با هزینه فرضی ما متفاوت باشد. از همین رو لازم است تا اطلاعات دقیقی را درباره هزینه تمام شده برای ثبت شرکت به صورت به روز و دقیق به دست آورید. تغییر قوانین در سالهای مختلف در کشور ترکیه نیز میتواند بر روی این هزینه تاثیرگذار باشد.
البته به صورت کلی، هزینه ثبت شرکت در ترکیه، شامل دودسته هزینههای اولیه و هزینههای پس از ثبت شرکت میشود. هزینههایی مانند هزینههای دریافت شده توسط دولت ترکیه در کنار هزینههایی چون وکالت برای ثبت شرکت و مواردی از این قبیل را نیز باید به هزینههای خود بیفزایید.
اجاره مکان و هزینههای تمام شده برای محیط کاری شما نیز بر این موضوع افزوده خواهد شد. علاوه بر این، هزینه استخدام کارمندان و موارد مشابه دیگر را نیز باید در نظر داشته باشید. پس هزینه بیان شده برای شما، حداقل میزان هزینه برای ثبت یک شرکت خواهد بود. هزینههایی که لازم است تا در کنار آن، هزینههای جانبی دیگری را نیز مورد توجه قرار دهید.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت در کشور ترکیه
به صورت کلی شما برای ثبت شرکت در ترکیه، لازم است تا مدارکی را همراه خود داشته باشید. آماده بودن این مدارک به شما کمک خواهد کرد تا با سرعت بیشتری مراحل و روند ثبت شرکت را به پیش ببرید. البته باید بدانید که برای هر نوع از شرکت ممکن است کمی این مدارک متفاوت باشد. با این حال، اصلیترین مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه را در ادامه مشاهده خواهید کرد.
- حداقل دو قطعه عکس 3*4 تمام رخ، دارای زمینه رنگی مناسب و روشن
- اصل گذرنامه تمامی شرکا (توجه داشته باشید که اعتبار تمامی گذرنامهها باید حداقل 6 ماه باشد.)
- تعیین مقدار سهم هریک از شرکا در شرکت
- مشخص کردن موضوع و حوزه فعالیت شرکت (اساسنامه آن)
- تعیین آدرس، کد پستی و تلفن دقیق شرکت
- انتخاب چند نام مختلف برای شرکت (در صورت عدم تایید هریک، مورد بعدی انتخاب خواهد شد. لازم است حداقل 5 نام را انتخاب کنید.)
- مشخص کردن اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت در کنار تعیین فرد دارای حق امضا
- اعطای وکالت به فردی امین برای انجام کارهای ثبت شرکت
ایمپکس یونیون؛ همراه شما برای ثبت شرکت در ترکیه
حال که تمامی موارد ذکر شده را درباره ثبت شرکت در ترکیه خواندید، لازم است تا نکته دیگری را نیز به شما یادآوری کنیم. ممکن است در نظر اول و با خواندن این مقاله فکر کنید که ثبت شرکت را میتوانید خود به سادگی پیش ببرید. با اینکه این موضوع غیرممکن نیست اما باید توجه داشته باشید که قوانین هرساله در حال تغییر هستند. تغییرات قوانین در هر سال و افزوده شدن اطلاعات جدید به این قوانین، چالشی اساسی برای بسیاری از مخاطبان ثبت شرکت در ترکیه است.
این چالش میتواند در بسیاری از موارد موجب ضرر و زیانهای بسیاری شود. در صورتی که اطلاعات دقیق و کاملی را نداشته باشید، این ضرر و زیانها بسیار بیشتر خواهد شد. از همین رو در اولین قدم لازم است تا به سراغ یک شرکت و یک همراه برای ثبت شرکت خود بروید. ایمپکس یونیون به عنوان یک همراه در این مسیر، به شما کمک خواهد کرد که برای ثبت شرکت در ترکیه، روند کاملتری را پیش ببرید. روندی مطمئن و کامل که بدون هرگونه دردسری شما را به نتیجه مورد نظرتان خواهد رساند.
سوالات متداول درباره ثبت شرکت در ترکیه
ممکن است در زمان ثبت شرکت در ترکیه، به مشکلاتی در این رابطه برخورد کنید. در این بخش برای آن که بتوانید اطلاعات کامل و کافی را در این زمینه به دست آورید، از متداولترین سوالات موجود در زمینه راهاندازی کسب و کار در ترکیه و ثبت یک شرکت در ترکیه سخن گفتهایم.
- نیاز به استخدام نیروی ترک برای ثبت شرکت در ترکیه چگونه است؟
به صورت کلی شما حداقل نیاز به استخدام یک حسابدار ترک دارید. استخدام کارمندان ترک بیشتر میتواند در باقی موارد و مراحل، برای شما مزیت محسوب شود.
- آیا امکان دریافت اقامت ترکیه به وسیله ثبت شرکت در ترکیه وجود دارد؟
به عنوان یکی از اصلیترین راهکارهای دریافت اقامت ترکیه میتوان به ثبت شرکت در این کشور اشاره کرد. در واقع بسیاری از افراد به وسیله ثبت شرکت در ترکیه، به اقامت این کشور دست پیدا میکنند.
- هزینه نگهداری شرکت و مالیت در کشور ترکیه چگونه است؟
چیزی در حدود ماهیانه 20 درصد از سود شرکت را باید به عنوان هزینه مالیات و نگهداری شرکت اختصاص دهید.
- هزینه حداقلی ثبت شرکت در ترکیه چقدر است؟
میزان هزینه ثبت شرکت در ترکیه بسیار متغیر و متفاوت است. این میزان میتواند براساس نوع یا زمان ثبت شرکت متفاوت باشد. با این حال، برای ثبت شرکت در ترکیه لازم است تا حداقل 800 دلار را در نظر بگیرید.
- بهترین نوع ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان چه نوعی از شرکت است؟
این موضوع کاملا بستگی به شما و نیازتان دارد. با توجه به نیازی که دارید، مزایا و معایب هر نوع از شرکت میتواند متفاوت و متغیر باشد. از همین رو لازم است تا ابتدا نیاز خود را مشخص سازید و پس از آن با مشاوره، بهترین نوع ثبت شرکت را برای خود انتخاب کنید.